Gå dig smal

Det absolut lättaste sättet att komma i form är genom att gå. Det enda som du behöver är ett par bra skor. Sedan kan du sätta igång och se kilona försvinna.

Gå dig smal – därför fungerar det

Gång är en fantastisk motionsform. Den kostar dig ingenting och du kan utöva den överallt. Det finns flera orsaker till att så många personer lyckats gå ner i vikt genom att promenera. Att gå är enkelt och du kan sätta igång på en gång. Inga särskilda tider eller gymkort behövs. Enkelheten gör den så genial. En annan orsak till att den fungerar är att du förbränner kalorier, men du blir inte hungrig efteråt på samma sätt som när du tränat mer intensivt. Om du sitter på en spinningcykel i 40 minuter kommer du förvisso förbränna fler kalorier, men du blir också hungrigare. Många tränar för att gå ner i vikt, men äter upp det mesta av kaloriförlusten. Du kan också promenera med vem som helst, bara i olika tempon. Hitta en vän som också vill komma i form och så samtalar ni er igenom motionspassen. Eller så laddar du ner en spännande ljudbok. Lyssna bara när du promenerar.

Sätt igång på rätt sätt

Du kan gå i jeans, sportbyxor, tights, kjol, klänning eller short. Men det kan underlätta att ha särskilda sportkläder, särskilt om du ska powerwalka. Det viktigaste är dock dina skor. Gå till en sportbutik och be personalen om hjälp. Särskilt om du har platta fötter eller höga fotvalv. Dina fötter bär hela din kropp.

Börja långsamt. Ha som mål att promenera tre gånger i veckan. Om du är helt otränad börjar du med 20 minuter per gång. Öka sedan långsamt. Sätt upp realistiska mål, som att kunna klara av att promenera en mil efter ett halvår. Det viktigaste är att du sätter igång och rör dig.