Simon Kachoa

Kan jag, kan du!

Meny Stäng

Man blir dömd efter omslaget!

Precis landat i Malmö. Och jag reflekterar lite över hur jag blir bemött idag än för några år sen. Den som säger att man blir dömd för sin insida och inte för hur man ser ut är ren bullshit. dock så tror jag att det har med sin egna självkänsla och självförtroende att göra. Om man inte tycker om sig själv hur ska då andra kunna tycka om en?

När jag var överviktig Så var det väldigt jobbigt att passa in i samhället. Tex om jag gick på donken en dag så tittade alla på mig och tänkte ” den där jäveln är nog här varje dag”. Vet ni hur förnedrande det är?!Jag är väl också en människa? jag kunde väl också få äta donken nån gång utan att bli dömd?!!

Eller när jag kom in i klädbutik, kunde man höra suckarna eka genom hela affären, bara jag sätter mitt första fotsteg där. ”åh nej, här finns inget för dig tjockis”. Eller när jag stod i kö och svettas i en butik, då alla står och kollar och tänker ”vilken ofräsch kille”. Tror ni jag hade något val, det är 20 grader varmt jag vägde 180 kilo och stod i en kö med massa varor. Jag Svettas, men jag är inte ofräsch för det. Sluta döm mig!

Hade dessa 3 situationer uppstått med en normalviktig så hade inte han blivit bemött på samma sätt. Och det kan jag skriva under på..

Det överviktiga människor får gå igenom varje dag i hur man blir dömd för hur man ser ut är inte det en”normalviktig” människa tänker på. Dom har ingen aning. Men det är inte helt och håller deras fel. För om du redan tänker den tanken om att dom tänker så om dig så är det så den situationen kommer spela sig: För om du har den bilden av dig själv, Så är det exakt den bilden du speglar utåt till dom andra. Så en kombo av dessa 2 skulle jag säga…

Idag Försöker jag alltid sätta mig in i den personen jag en gång var för att se situationer, och oftast får jag medlidande för dom situationer jag ser för jag vet att dom inte utspelar sig som dom flesta människor tänker.. eller vad tror ni? lämna gärna en kommentar över dina egna tankar och åsikter <3

Dela!

© 2018 Simon Kachoa. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.