Simon Kachoa

Kan jag, kan du!

Meny Stäng

Söndags tankar: livet, spelet, tjejer och regler.

Hej, Ännu en vecka har gått i våra liv. Veckorna går sakta men säkert. Vad gör vi med tiden vi får på denna jord?
Varje dag är en kamp. En kamp vi ständigt försöker överleva. Till vilket pris som helst. Oavsett hur stort eller litet hjärta man har så är den personen du oftast tänker mest på dig själv.

Utåt sett vill vi att allt ska se bra ut. Inte dela med oss av kamperna vi ständigt brottas med. Men innerst inne så vill vi bara lägga upp en text, bild eller video där vi bara skriker ut alla känslor, där vi någonstans vill ha medlidande och sympati. Jag tror att alla någon gång velat lägga upp en sån bild/text. Men det skulle vara blottande, ”alla andra har ju det perfekta livet” eller?

Lite tankar jag också har är tjejer. Tjejer för mig är inte dom lättaste att handskas med. Det känns oftast som att det är spel som ska spelas till höger o vänster. Om du som läser detta intalar dig själv att så inte är fallet, eller att det bara är omogna eller osäkra tjejer så tycker jag faktiskt att du har fel. För det spelet är något vi alla har byggt upp.

Året är 2017. Sociala medier är den värld vi oftast tar kontakt med varandra. Det är inte som förr i tiden. Varför tror ni att man ser gifta par som varit gifta med en o samma person i 20, 30, 40 & 50 år? Jo för att just sociala medier inte fanns. I dagens samhälle är man så utsatt, man är rädd, man släpper inte in vem som helst just för att man inte orkar bli sårad. Små saker i den sociala världen skapar så mycket olika tankar hos en person så man i vissa fall blir helt galen.

Att man inte svarar på ett meddelande på fb, men samtidigt uppdaterar sina statusar. Att man kan ignorera ett meddelande i en dag på instagram men man har tiden att gilla bilder hela dagen. När motparten sen på ett skämtsamt sätt påpekar det ( för man vill inte framstå som att man är för intresserad) så svarar den andra med att man inte har sett, eller inte haft tid. Men båda vet att det egentligen är en lögn. En lögn som den andra parten inte kan konformera då det bara skulle se löjligt ut, men innerst inne stör än något otroligt. Den personen i sin tur börjar göra på samma sätt och helt plötsligt har ett spel startats. Kanske inte medvetet i vissa fall, men undermedvetet.

Jag vet inte riktigt vad min poäng i allt detta är. Kanske inte fanns någon mer än mina tankar och mitt hjärta. Det jag vill komma fram till är att. Världen vi idag lever i blir bara svårare och svårare. Anpassar man sig inte till spelets regler så får man det tufft i sin egna värld av tankar. Peace <3

Dela!

© 2018 Simon Kachoa. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.