Tips för att sluta småäta

Den största anledningen till att man inte går ner i vikt är att man småäter för mycket. Även om du upplever att du äter mindre portioner och nyttigare mat så är det vad du äter mellan måltiderna som verkligen räknas. Det ligger i vår natur att vi när vi är uttråkade vill ha något snabbt och gärna sött att tugga på. Detta på grund av att sockret ger oss en snabb kick och får oss att känna oss mindre uttråkade för en stund.

Håll dig sysselsatt

Det enklaste sättet att sluta småäta är att helt enkelt inte bli så uttråkad att man vill äta något. Hitta en hobby att sysselsätta dig med och försök att inte sjunka ner i soffan och ha ”dötid” så ofta. På kvällarna kan du kanske sticka, måla eller använda mobilen. Hos No account trustly kan du sysselsätta dig medan du slappnar av hemma i soffan. Registrera dig enkelt och njut sedan av en stunds spelande utan att känna dig sugen på att äta något samtidigt.

Undvik köket

Har du svårt att låta bli att öppna kylskåpet eller skafferiet i jakt efter ett litet snack finns det bara en sak att göra – Gå inte in i köket! Så länge du verkligen inte behöver vara där inne är det bara en onödig frestelse att hela tiden dras in dit för att se om det finns något gott att äta. Försök tänka att varje kalori räknas och den där godisbiten eller kexet du är på jakt efter är egentligen helt onödig.

Ha inte skräpmat hemma

När du bestämt dig för att sluta småäta och inte äta skräpmat eller godis mellan måltiderna finns det heller ingen anledning till att ha kvar det hemma. Gör en stor rensning och släng eller ge bort det som inte är bra för din kropp. Vill du äta onyttigt någon gång ibland räcker det med att köpa hem just den mängden du vill ha just då.