Simon Kachoa

Kan jag, kan du!

Meny Stäng

Va inte rädd!!

Vad är det du är rädd för ? Ett citat jag nyligen blev förälskad i lyder så här

Don´t think to much. You´ll create a problem that wasn´t even there in the first place.

Oftast så är man rädd för en förändring. Speciellt om det är en förändring man försökt göra tidigare. För om man försökt tidigare så har man förmodligen misslyckats. För varje gång du misslyckas så tar kroppen ett steg bakåt, till slut orkar man inte bli besviken mer, man orkar inte vara ledsen, man orkar bara inte helt enkelt och då istället bygger upp en rädsla och börjar tänka över vad som kan gå fel istället för på vad som skulle kunna gå rätt.

Den känslan är fruktansvärt jobbig, för om någon säger åt dig att du behöver göra denna förändring så blir ofast svaret, ”jag vet”, ”jag ska” eller ”jag vill”. Men alla dessa tre kommer inte ge dig en förändring om du inte ”vågar”.
Oftast när man gör en förändring så gör man det på samma sätt, om och om och om igen, men det är väldigt logiskt att om du åker samma väg till jobbet varje dag så kommer du hamna på samma plats, samma sak gäller förändring.

Vad är du rädd för?
Om du inte trivs i den livssituation du befinner dig i just nu, så vill du väl förändra den? För vem vill inte må bra?
Men istället för att ta tag i det och göra den förändring som behövs så skjuter du fram den, ”efter sommaren”, ”efter bröllopet”, ”efter julen”, ”efter min födelsedag”, ”efter jag pluggat klart”, ”när jag har mer tid” det är alltid någonting i mellan. Varför? Jo för att just nu lever du ett liv som funkar, det snurrar, du har mat, boende, vänner, skrattar ibland, men mår dåligt lika ofta men det kan du leva med. För den där förändringen, den är jobbig. Tänk om jag misslyckas igen? Orkar jag det? Nej, skitsamma.

STOP BEING AFRIAD OF WHAT COULD GO WRONG AND THINK OF WHAT COULD GO RIGHT

SLUTA. Sluta tänk så mycket, sluta var rädd. ta tag i ditt liv. Gör den förändring du alltid velat göra. Gör det NU.
Skjut inte upp det. Det kan vara vad som helst, viktminskning, relation, jobb, familj, vänner. Men våga ta steget, var inte rädd för att misslyckas. Tänk på lyckan istället. Om du tar några månader av ditt liv, verkligen gör något nytt, tar ett steg du inte tagit tidigare och inte ger upp. Skapar du en förändring då? Svar: JA!

Så gör något du själv inte trodde du skulle göra, för om ett tag kommer du då få ett resultat du själv inte trodde var möjlig. Ha en fantastisk dag. Hoppas jag fick dig att tänka lite 🙂

Dela!

© 2018 Simon Kachoa. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.