Väldigt många människor lyckas någon gång i livet skala av ex antal kilon som man kanske inte är nöjd med eller som man länge velat få bort. Vissa klarar av stora bedrifter som 20 kilo + och andra mindre bidrifter som 5-15 kilo.

Men tyvärr så går väldigt många upp igen. Vad beror det på kan man fråga sig?
Jag ska försöka besvara med så många faktorer som möjligt. Dessa faktorer är baserade på fakta och erfarenhet.

När man föds så föds man med fettceller, när man går upp i vikt byggs dessa fettceller på men när man går ner i vikt så TÖMS dom bara vilket gör att ex jag har fettceller för 180 kilo som sitter och väntar på att jag ska göra fel…
Med den informationen så betyder det att det är mycket svårare att hålla vikten när man väl har gått ner, därför så behöver man hålla garden uppe för att anpassa kroppen ett tag innan man kan slappna av. Det är det många gör fel, som slappnar av när man når målvikten och då går det snabbt upp igen.

En annan faktor är att man tar genvägar, man tar sig an quickfix, soppor, dieter, som inte funkar i längden vilket gör att när du är klar med din ”diet” så går du tillbaka till det du kunde innan vilket inte var en sund livstil och du går upp.

Den tredje faktorn är att man slutar träna, kommer ur rutiner och sakta men säkert börjar falla in i gamla vanor.
”hoppar över det där passet idag för känner mig krasslig”
”äh en bulle skadar inte”
”Jag förtjänar faktiskt en ute kväll”

Den sista är när man ser att man gått upp några kilon och sen hamnar i depprision och tror man har förstört allt släpper helt på det och börja trycka för att sen börja om på måndag, men det som händer är att måndagarna blir bara fler o fler för varje månad som går..

Här kan ni se en video från nyhetsmorgon just gällande detta ämne

Jag kommer imorgon sätta upp en lista på hur man istället ska tänka och göra för att hålla vikten. 🙂 Tänker  nu gå och lägga mig då jag haft en fruktansvärt jobbig dag med åka till malmö och tillbaka till sthlm på samma dag pga sjukhus vistelse. Men allt är stabilt just nu <3

Dela!